Matkasuunnitelmia Kroatia, Split

Tässä joku aika sitten tein päätöksen, että myös tulevana alkusyksynä/loppukesänä on päästävä jonnekin lämpimään ja kivaan paikkaan. Muutaman vuoden olen haaveillut Kroatiasta ja nyt päätin, että sen aika on tullut!

Ensimmäisenä aloin hiukan katselemaan minnepäin Kroatiaa mennä. Päällimmäisiksi nousivat reilun 40 tuhannen asukkaan Dubrovnik ja 221 tuhannen Split. Vertailin ja mietin. Ja taas mietin ja vertailin. Tuntui, että päätös on mahdoton tehdä, kunnes sattumalta kysyin kaverilta, että onko hän käynyt Kroatiassa ja oli käynyt molemmissa kohteissa ja suositteli Splitiä. Split tarjoaisi enemmän nähtävää ja koettavaa. Kaverini koki, että Dubrovnik on päivässä nähty. Tämä helpottikin mukavasti valinnan vaikeutta!
Kuva otettu netin syövereistä.
Tämäkin kuva netin syövereistä.
Seuraavan mietinnän alla oli; pakettimatka vai omatoimimatka. Vastaus oli hyvin nopeasti edessäni. Valmismatkoista yksikään ei tuntunut hyvältä. Parempi tehdä omatoimimatka. Ensinnäkin matkatoimistoilla oli todella pienet valikoimat Kroatian matkoja ja omasta mielestäni hinta-laatusuhde ei kohdannut. Omatoimimatkailu antaa niin paljon enemmän valinnan vapautta.
Ajankohta meille oli selvä, noin elokuun puolessä välissä. Jostakin syystä päädyimme tarkalleen tuohon 15. päivään ja matkan pituudeksi valitsimme viikon. Ensin etsimme lennot, tälläkin kertaa otimme ne Matkapörssin kautta, olemme aiemmin käyttäneet samaa yritystä ja aina on homma hienosti toiminut ja lennot ovat olleet edullisia. Finnairin meno-paluulle hinnaksi tuli alle 200 euroa per lärvi. Lentojen jälkeen luonnollisesti on valittava majoitus ja sekös on lempipuuhaani. En osaa päättää ja vaihdan majoitusta ainakin sata kertaa ennen kuin pääsemme kohteeseen! (Tällä kertaa olen vaihtanut vasta kerran, kehitystä!)
Booking.com sivuilta kuva.
Tämäkin booking.comista
Noin 30 neliön majoituksemme Studio Puljic sijaitsee vanhassakaupungissa perusmukavuuksin. Kolmelta hengeltä viikko tulee maksamaan noin 700 euroa, ei paha! Tällainen huoneiston varaaminenhan on aina vähän riski, koska ei tiedä mitä tuleman pitää. Hieman helpotusta antaa kuitenkin se, että Booking.comin kautta tämän kohteen pisteiksi asiakkaat ovat antaneet 8,9/10.

No niin, nyt saamme jäädäkin odottamaan elokuuta :) Mene aika nopeasti, mene!

Splitissä käyneiltä ottaisin mieluusti matkavinkkejä vastaan, kaikenlaiset ovat tervetulleita!

P.S. Nyt jo ajatuksiini tuli mennä selailemaan olisiko jotakin vielä parempaa Booking.comilla tarjota meille! Mutta olen vahva, en mene. Ehkä.

Kommentit

 1. Pari kertaa tullut käytyä Kroatiassa, mutta Split vieläkin näkemättä. Viime keväänä oltiin muutama päivä Dubrovnikissa ja kaupunki oli kyllä niin upea kuin muukin Kroatia. Nyt jään mielenkiinnolla odottamaan, että olisiko seuraava Kroatian kohde sitten Split. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti Kroatia kyllä kehuja saa, ainoastaan positiivista olen kuullut. Kovat on siis odotuksenikin :)

   Ehkä sinäkin sitten eksyt Splitiin joku päivä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit