Kalajoki hiekkasärkät

Huh heijaa pitkästä aikaa! Täällä on ollut nyt vähän hiljaiseloa, kun en muka ole missään mainitsemisen arvoisessa paikassa käynyt, enkä tehnyt mitään jännää! Nyt kuitenkin lähdimme mökkeilemään Kalajoelle to-su väliseksi ajaksi. Noh, valitettavasti Veepee ei päässyt mukaan, koska työt estivät hauskanpidon ja lähdinkin matkaan vanhempieni kanssa. Aluksi minun piti olla sunnuntaihin asti ja palata kotiin isosiskon ja hänen miehensä kanssa, mutta lauantai aamuna ikävä Veepeetä oli niin kova, että päätin mennä äiteen ja iskän kyydillä kotiin.

Torstaina lähdimme Alajärveltä ajelemaan Kalajoelle, menihän siinä lähes 3 tuntia. Matka oli todella tylsää reittiä lähes koko matkan. Metsää ja metsää.
Tämä tienviitta sai hieman naurunpyrskähdyksiä aikaan.
Lopulta olimme perillä ja meitä odotti vastassa kolmikerroksinen mökki, lammen rannalla. Lammesta ei päässyt nauttimaan näin talvella erityisemmin! Kesällä olisi tosi ihana.
Mökin olimme varanneet Kalajoen keskusvaraamolta.
Ensimmäinen päivä meillä meni aika pitkälti kaupassa käydessä ja herkkuja syöden, syötiinpä siinä samalla kakkua äitin ja iskän kanssa synttäreideni kunniaksi! Ensimmäinen yö meni äitin kanssa valvoessa aamu neljään, koska uni ei tullut silmään millään.

Seuraavana päivänä päätimme lähteä äitin kanssa Ylivieskaan Kärkkäiselle shoppailemaan. En ole aikaisemmin käynyt kyseisessä paikassa, joten mielikuvissani oli jokin vastaavanlainen paikka kuin Veljekset Keskinen, mutta ei, se oli sellainen köyhä versio Keskisestä. Vaikka paikka oli pettymys, saimme me hyvin aikaa siellä tuhlaantumaan, iskä sai jäädä siksi aikaa koiravahdiksi äidin Hirmulle ja minun Lillille ja Nuutille.
Oma rakas Lilli.
Palattuamme Kärkkäiseltä, kävimme hakemassa mökille grilliltä ruokaa, koska emme jaksaneet alkaa tekemään ruokaa enää. Kalajoen keskustasta löysimme grillin, joka mainosti myyvänsä velaksi. Oli siinä yksi pieni ehto; piti olla yli 90-vuotias ja vanhempiensa seurassa. Hieman hilpeytti herätti!

Illalla isosisko miehensä kanssa saapui mökille ja joimme taas kerran kakkukahvit synttäreiden kunniaksi. Vaihdeltiin kuulumiset. Lopuksi illalla vielä paistettiin makkarat ulkona olevassa kodassa. Tänä iltana uni tuli silmänräpäyksessä!

Seuraavana aamuna heräsin mielenkiintoiseen keskusteluun, joka kantautui keittiöstä. Siellä oli politiikkakeskustelut käynnissä! Voin kertoa, että on mielenkiintoisempiakin tapoja herätä aamuun :D Siinä sängyssä pyöriessä sitten tein päätöksen lähteä jo sinä päivänä kotiin oman möhkäleeni halailtavaksi ja pusuteltavaksi. Emme olleet päässeet viikkoon nukkumaan yhdessä johtuen Veepeen yövuoroista, joten tuntui aika luksukselta mennä kotiin ja nukkua toisen vieressä.

Lauantaina meillä oli vielä suunnitelmissa käydä SaniFanissa polskimassa, mutta käteni oli kipeä taas jälleen ja epäilimme paikan olevan aivan täynnä autojen määrästä päätellen.

Ei näkynyt auringonpalvojia.

 Iltapäivällä lähdimme koirineen kohti Alajärveä. Matkalla poikkesimme vielä kaupassa Kokkolassa ja sellainen kaupassa käynti on mukavaa, missä on maksajana joku muu kuin itse!

Lopulta kahdeksan jälkeen pääsin kotiin Seinäjoelle.

Lopuksi totean, että ei Kalajoella juurikaan ole tekemistä tähän aikaan vuodesta, ellei tykkää esimerkiksi hiihtämisestä. Meidän huonoksi onneksemme sattui vielä huonot kelit, loskaista ja kova tuuli. Emme päässeet siitä johtuen geokätköilemäänkään, joka on ihan kiva harrastus seurassa.


Kommentit

Suositut tekstit