Viking Grace 11.-12.2.2017

Viime vuoden puolella ystäväni kysyi minua lähtemään hänen ja hänen eskari-ikäisten kaksostyttöjensä kanssa laivalle ja lupauduinhan minä (yllättäen).
Varasin meille risteilyn Viking Grace laivalta. Olin halunnut jo pari vuotta päästä käymään tällä laivalla ja nyt oli hyvä käyttää tilaisuutta hyväkseen. Muutenkin ajattelin, että tämä laiva olisi varmaan lasten kannalta mukavampi, koska viikonloppuisin menomatkalla ei risteilykansa pääse ostamaan väkeviä ja näinollen tämä humalahakuinen kansa valitsisi toisen laivan, ja olinkin kuullut tämän laivan olevan rauhallisempi kuin muut paatit.
 
Risteily lähtee Turusta illalla 20.55, käy yöllä Långnäsin satamassa piipahtamassa ja saapuu aamulla Tukholmaan 06.30 (paikallista aikaa, eli -1 tunti meidän ajasta) ja vielä iltapäivästä pysähdys on Maarianhaminassa 14.10, illalla takaisin Turussa laiva on 19.50. Eli alle vuorokauden mittaisesta miniristeilystä kyse.

Lauantaina iltapäivällä Pirjo likkoineen saapui hakemaan meikäläistä ja mulla oli koko ajan tosi inhottava tunne, että jotain tärkeää puuttuu, kun tavaraakin oli ihan järjettömän vähän mukana. Mulla kun on ollut periaate, että puolityhjällä laukulla ei lähdetä mihinkään, mutta niin vain lähdin! On alkanut äitin opit unohtumaan :D Kertasin mielessäni useaan otteeseen, että kaikki on hyvin kunhan lompakko ja risteilyn varausnumero on mukana, kaiken muun saa ostettua laivalta tai matkalta. P.s. Mitään ei puuttunut!

Meidän ensimmäinen pysähdys oli Ikaalisissa syömään ja kiirettähän meillä ei ollut mihinkään, joten rauhassa sai ajella Turkuun. Olimme tosiaan päätyneet menemään omalla autolla, koska bussi-/junamatkat olisi maksaneet ihan kiitettävästi.

Oltiin kuuden maissa jo Turun satamassa, joten reippaanlaisesti oli aikaa ennen laivaan pääsyä. Ja kuten tiedätte, jos joutuu odotella joutuu sitä odotella yleensä vielä lisää normaalin odottelun päälle. Niinhän meillekin kävi, jouduimme puoli tuntia vielä normaalia pidempään odotella ennen kuin laivaan päästettiin, koska siivoukset olivat laivalla niin pahasti kesken. Turun terminaalia on uudistettu ja odottelu sujui ihan leppoisasti, koska istumapaikkoja oli todella runsaasti terminaalissa.

Vihdoin kun sinne laivaan päästiin, löytyi hyttikin todella läheltä sisäänmenoa. Heti huomasin erilaisen asian verrattuna muihin laivoihin, tässä laivassa oli hillitymmät värit sisustuksessa, mikä teki heti laivasta tyylikkäämmän näköisen.

Laivalla oli todella paljon sisustettu valoilla ja erilaisilla valoelementeillä. Tykkäsin!

Kun on kyse naisista niin tietäähän sen mitä pitää heti päästä tekemään laivalla, shoppailemaan!


Grace laivalla on päädytty sellaiseen ratkaisuun, että ei ole erillisiä kauppoja (poislukien Victoria's Secret) vaan kaikki ovat samoissa tiloissa. Tässä oli hyvät ja huonot puolensa, tämä ratkaisu "ruuhkautti" turhaan eri osastoja ja sitten taas toisaalta oli kiva kun kaikki löytyi samasta paikasta. Pientä miinusta kuitenkin annettava yleisesti tuosta Shopping worldista, itseä harmitti ainakin suuresti ahtaus. Hyllyjen väliin kun ei mahtunut kahta ihmistä enempää, joten joka paikassa piti odottaa ja itsekin vähän kiirehtien mennä ettei muiden tarvi odotella takiani. Tästä syystä jäi hajuvesi ostamatta.
Lasten kanssa kun on matkassa niin yöriekkuamiset voi jättää suosiolla väliin ja painua hyttiin pehkuihin. Tähän ratkaisuun varmasti moni muukin oli päätynyt, koska koko risteilyn aikana taisin nähdä tasan yhden kunnolla humalaisen ihmisen! Aika piristävä kokemus :D

Aamulla heräsin hirveään jylinään ja olinkin kerinnyt jo nähdä unta, että joku suuronnettomuus on nyt vähintäänkin osunut kohdallemme, mutta noup. Laiva jarrutteli Tukholman satamaa varten, mutta olevinaan tosi kovat äänet se aiheutti. Laiva kun muuten oli paljon hiljaisempi muihin laivoihin verrattuna, aina ei edes tajunnut olevansa edes laivassa ja kun menomatkalla ei tuulestakaan ja laivan keinutuksesta ollut minkäänlaisia merkkejä ilmassa. Mikä oli kyllä kiva juttu, oon nimittäin 2013 ollut laivalla kovan myrskyn aikana (Seija-myrsky) ja toista kertaa en halua vastaavaa kokea. Kolme päivää tuon jälkeen vielä keinutti ihan tasaisellakin maalla.

Seitsemältä paikallista aikaa jokainen meistä könysi ylös vuoteesta ja aloitti valmistautumisen aamupalalle.
Buffet Aurora
Aamupala oli hyvä ja kattava. Vatsakin tuli täyteen! Aamupalan voimalla siis suoraan shoppailemaan taas! Nyt mukaan tarttui vähän Lancomen meikkejä, tuliaisia ja tietysti Victoria's Secret sai myös hieman pennosiani. Laivalla oli muuten huomattavasti edullisempia Victoria's Secretin tuotteet kuin lentokentällä.
Mahtava sää paluumatkalla!
 Ja kun lasten kanssa ollaan matkassa niin tietäähän sitä mitä laivalla saa tehdä, nimittäin osallistua lasten tapahtumiin ja niitähän tuolla riitti. Oli leikkihetkeä, lasten discoa, karkkibingoa, lasten elokuvaa jne. Koko päivän oli lapsille tapahtumaa. Oli siis hieman erilainen risteily kuin yleensä, mutta ei paha näinkään!
Yks mojito oli kuitenkin saatava! Oli kyllä pahin (ja kallein) mojito mitä olen ikinä juonut :D
 Iltapäivällä mentiin porukalla pienille päikkäreille, että jaksetaan pysyä hereillä pitkä automatka kotiin. Mullahan ei onneksi ollut "kuin" 3,5 tuntia matkaa kotiin, kun Pirjo tyttöineen sai ajaa siihen päälle vielä 1,5 tuntia. Päikkäreiden jälkeen vähän pelailtiin ja osallistuttiin lasten leikkihetkeen. Pian kellokin alkoi näyttämään niin paljon, että hyttiin piti mennä pakkaamaan tavarat ja nyt tuli kiitettyä itseään kun ei ollut raahannut puolta vaatehuonetta mukanaan. Ostokset mahtuivat hyvin matkalaukkuun, eikä tarvinnut raahata olkapää ruvella ostoksia laivasta autoon!

Kahdeksalta illalla oltiin autossa valmiina lähtemään kohti Etelä-Pohjanmaata ja voin kertoa, että oli istumalihakset koetuksella koko paluumatkan. Todettiin, että vanhoja meistä on tullut kun pitää päästä matkan varrella oikomaan jalkojaan :D Eihän sitä ennen tarvinnut oikoa jalkojaan vaikka olisi viikon istunut putkeen autossa. Nyt olisi saanut oikoa puolen tunnin välein jalkojaan ja silti olisi ollut olo kuin puupökkelöt olisi jalkojen tilalla olleet.

Hieman puoliyön jälkeen vihdoin oltiin meidän pihassa, aah ihanaa, pääsee omaan sänkyyn ja oman miehen viereen! :) (Kuulosti kyllä nyt vähän siltä kuin olisin ollut matkalla jonkun toisen miehen vieressä :D)

Yhteenvetona risteilystä ja laivasta:
+ Laiva on todella selkeä ja helppokulkuinen
+ Tyylikäs
+ Rauhallinen, varmasti lapsiperheiden mieleen
+ Jokaiselle jotakin
+ Superhiljainen!
- Ahdas kauppa (Shopping world)
+- Ei mitään järisyttävän erilaista verrattuna muihinkaan Itämeren laivoihin

P.s. Osa kuvista otettu netistä, koska yllättäen puhelimen akku oli loppu lähes koko risteilyn :D

Kommentit

Suositut tekstit