Las Palmas marraskuussa

Nyt on sitten palattu tänne kylmään ja harmaaseen Suomeen tuolta lämpimästä Las Palmasista, on muuten ankea tunne!

Syksyllä varasin Veepeelle ja mulle viikon matkan Las Palmasiin Aurinkomatkojen sivuilta. Halusimme johonkin aurinkoiseen ja lämpimään paikkaan viettämään talvilomaamme. Monet vaihtoehdot selailtiin läpi ja syy miksi päädyimme Kanariansaarille oli se, että sinne oli järkevän mittainen lentomatka (noin 6,5 tuntia) viikon lomaa ajatellen sekä päivien pitäisi olla suht lämpimiä vielä marraskuun lopussakin. Oli meillä vaihtoehtona kaupunkilomakin, mutta joulutorit avautuivat useimmissa kohteissa vasta juuri sinä päivänä, kun lomammekin loppuisi, joten joskus toiste sitten menemme ihanille joulutoreille.
Olimme varanneet jo matkan, kunnes yksi viikonloppu tuli puhetta Veepeen vanhempien kanssa, että olemme lähdössä matkalle ja he innostuivat lähtemään mukaamme. Onneksi vielä oli paikkoja jäljellä samaan hotelliin.

Lentomme lähti sunnuntaina kuuden aikaan aamulla ja sehän tarkoitti sitä, että lähdimme ajelemaan Helsinkiin edellisenä iltana. Tuona yönä pakkasta oli enimmillään 8 astetta kera kylmän viiman, joten innolla odotimme lämpimämpiä ilmoja! Eikä aikaakaan, kun istuimme jo Finnairin koneessa matkalla kohti Las Palmasia.
Onneksi mulle on luotu erinomaiset unilahjat ja niinhän siinä taas kerran kävi, että ei ollut kone ilmassakaan, kun minä jo nukuin tyytyväisenä. Unta riitti sitten lähes koko matkan, joten lento meni nopeasti omalta osaltani.

Lentokentällä tuttuun tapaan laukkujen odottelun jälkeen hyppäsimme bussiin, joka vei meidät hotellin lähelle. Bussissa huomasimme, että olimme Veepeen kanssa nuorimmasta päästä, muut sitten olivatkin eläkeläisiä tai ainakin eläkeikää lähestyviä. Ei se meitä haitannut, mehän olimme menossa nauttimaan vain lämpimistä ilmoista ja katselemaan uusia asioita.

Hotellilla ensimmäisenä kaikki halusivat siistiytyä pitkän matkustamisen jälkeen ja vaihtaa kevyempää ylle. Sää oli mukavan lämmin ja sitä se oli koko viikon ajan. Oikeastaan tosi hyvä meille suomalaisille, rannalla pystyi ottamaan aurinkoa palelematta, mutta silti ei tarvinnut hikoilla. Oltuamme valmiita, lähdimme ensimmäisenä etsimään ruokapaikkaa, joka meinasi olla kiven alla, koska oli sunnuntai ja kaikki olivat lähteneet ulos syömään. Lopulta aikamme kierreltyä hotellimme läheltä löytyi ruokapaikka, jossa jouduimme vähän arpomaan mitä tilaamme, koska ruokalista oli ainoastaan espanjaksi. Olimme olleet tähän mennessä hereillä jo puolitoista vuorokautta, joten vetäydyimme huoneisiimme nukkumaan jo alkuillasta. 
Eka yö oli mulle oikea tuskien taival, koska petaus on niin hassu verrattuna meidän tapaamme pedata. Peittojen päällä ei ole pussilakanaa vaan irrallinen lakana peiton alla sekä toinen päällä ja kun olen aika aktiivinen sängyssä pyörijä niin aamulla olin kietoutuneena lakanoihin vaikka miten päin. Onneksi tähänkin tottui.

Meidän hotellilla ei ollut aamupalaa vaan meidän piti mennä aina lähellä sijaitsevaan saman ketjun hotelliin aamiaiselle, mutta ei se haitannut, koska matkaa toiselle hotellille tuli noin 100 metriä.
Näkymä aamiaispöydästä.
Tuona aamuna ollessamme aamiaisella kauhistelimme miltä ulkona näytti. Taivas oli todella harmaa! Las Palmasissa oli jännää se, että taivas saattoi ensin olla täydessä pilvessä ja hetken kuluttua pilvet oli kadonneet ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja niin kävi tuonakin aamuna. 


Veepee ja minä ♥

Ensimmäisen päivän vietimme Las Canteras nimisellä rannalla maaten ja välillä kävimme piipahtamassa Atlantin valtameressä. Aluksi vesi tuntui järkyttävän kylmältä, mutta nopeasti siihen tottui. Vesi oli lämpötilaltaan aikalailla verrattavissa Suomen kesäisiin järvivesiin. Tykkäsin Las Canterasin rannasta, ei sitä turhaan kehuta yhdeksi Euroopan parhaimmaksi kaupunkirannaksi.
Löhöilyn jälkeen lähdimme syömään ja kiertelemään ympäristöä sekä mun oli aika saada loman kunniaksi Mojito! 

Tiistaina aamulla hotellihuoneen verhoa raottaessa kävi selväksi, että tämäkin aamu oli pilvinen ja harmaa.
Näkymä hotellihuoneesta.
Pilvisyyden takia rantasuunnitelmat vaihtui Hop On Hop Off -ajeluun. Tiketti ajelulle maksoi 21 euroa ja sillä sai matkustaa 24 seuraavaa tuntia jääden ja palaten miltä tahansa pysäkiltä. Me teimme vain täyden kierroksen, jotta saimme vähän kokonaiskuvaa kaupungista.
Las Palmas on yllättävän suuri kaupunki, se kävi selväksi ajelun aikana. Las Palmas on Espanjalle kuuluvien Kanariansaarten suurin kaupunki ja sen väkiluku on noin 380 000.
Kiertoajelun jälkeen aurinko alkoi taas paistamaan ja kävimme hotellilta hakemassa rantakamppeet ja suuntasimme rannalle.

Useimmat päivämme menivät rannalla ollessa ja illalla kävimme kiertelemässä ja shoppailemassa. Shoppailu Las Palmasissa on edullista, esimerkkinä miesten talvitakki vajaat 30 euroa, miesten tennarit 14 euroa, Kenzon World 30 ml tuoksu noin 36 euroa (Suomessa reilut 60 euroa), naisten pikkuhousut 1,30 euroa, naisten reppu lähti 12 eurolla  ja niin edespäin. Yksi mitä ehdottomasti kannattaa Las Palmasista ostaa on hajuvedet, koska ne ovat todella edullisia verrattuna meidän hintoihimme. Ja näitä parfyymikauppoja sitten löytyykin hyvin kaupungista. Toinen on talvivaatteet. Me molemmat ostimme itsellemme toppatakit ja ihan kunnollisen lämpimät. Mietin vaan, että miksi siellä myytiin edes untuvaisia toppatakkeja, kun vuodenaikaan katsomatta siellä on aina suht lämmin...
Hauskan näköisiä pikkukerrostaloja.


Las Palmasin kauppahalli, jossa tarjolla paljon tapas-baareja.

Jouluinen asetelma Las Arenasin ostoskeskuksessa

Tuohon olisi mukava pyllähtää.


Olin seurannut säätiedotuksia koko viikon ajan ja tiesimme, että viimeisenä kokonaisena päivänä sää tulee olemaan pilvinen ja saattaa vähän piskotella vettäkin niskaamme. Tästä syystä olimme jättäneet vanhaankaupunkiin, Veguetaan, tutustumisen tähän kyseiseen päivään. 
Vegueta sijaitsee Las Palmasin eteläosassa ja se asutettiin ensimmäisenä jo 1400-luvun loppupuolella ja siitä on kasvanut Las Palmas. Veguetasta löytyy paljon historiallisia rakennuksia, kuten Santa Anan katedraali, Kolumbuksen talo (Casa de Colón) ja kaupungintalo.
Vanhakaupunki oli hyvin viehättävä mukulakivikatuineen ja kauniine rakennuksineen. Jos matkaat Las Palmasiin älä missään nimessä jätä käymättä täällä! Tänne on helppo matkata bussilla eikä taksikaan kukkaroa rasittanut kahdeksaa euroa enempää vaikka matkaa tulikin kymmenisen kilometriä.
Santa Anan katedraali.

Näkymä katedraalin ylätasanteelta kohti merta.

Edessä keskellä kaupungintalo.

Näkymää katedraalista.




Hääpari kaupungintalon edustalla.

Pieni kirkko Veguetassa.

Hauskaa pikkukiveä.

Kolumbuksen koti




Koirapatsaita voi bongata ympäri Las Palmasia
Veguetaan tutustumisen jälkeen palattiin taksilla hotellille ja menimme pienelle levolle ennen kuin lähtisimme syömään. Valitettavasti mulle iski huoneessa kova migreenikohtaus ja jäin makaamaan pimeään huoneeseen muiden mentyä syömään. Onneksi särkylääke helpotti oloani ja toimintakyky palautui illalla. Ruokahalun migreeni oli vienyt ja mulla ei vieläkään ollut nälkä vaikka kello alkoi lähentymään seitsemää illalla ja edellisen kerran olin syönyt aamupalan. Pakko kuitenkin oli lähteä syömään. Menimme kaikki yhdessä vaikka muut olivat jokin aika sitten syöneet. Löysimme rannan läheisyydestä mainion italialaisen ruokapaikan, josta sain vihdoin ja viimein pastaa ja vielä erinomaista sellaista ♥ Pastan saaminen Las Palmasissa tuntui olevan hankalassa tai sitten kävimme katsomassa vain vääristä paikoista. 

Kuten kuuluu sanonta: "kaikki hyvä loppuu aikanaan" niin loppuu myös loma. Viimeisenä iltana hyvän ruoan jälkeen pakkasimme laukut, joka olikin jännää puuhaa. Tavaraa oli todella paljon ja laukut menivät juuri ja juuri kiinni vähän väkivaltaa käyttämällä. Veepee joutui maata laukkuni päällä, jotta vetoketju saatiin kiinni. Mulla on erittäin paha tapa pakata liikaa tavaraa mukaan ja ostaa myös liikaa tavaraa ja aina saa lentokentällä jännittää mitä se matkalaukku painaa. Jos jotain opin tämän kertaisesta niin ainakin sen, että en tarvii mukaan puolta omaisuudestani. Tämänkin hyvän opin tulen varmasti unohtamaan ennen seuraavaa lomaa ja toistan virheeni.

Viimeisenä aamuna aamiaisen jälkeen menimme pysäkille, josta bussi nouti meidät kentälle. Minut tuntevat tietävät mun suorastaan "rakastavan" jonottamista ja kentällä saikin muuten jonottaa!  Siinä jonossa sitä oltiin sitten tunnin verran, ihan vaan muutamaan kertaan meinasi järki lähteä! Jonottaminen kesti niin kauan, että turvatarkastuksen jälkeen saikin suoraan painella lentokoneeseen. Mun piti vielä shoppailla jotain kentältä, mutta turha toivo. Okei, kerkisin mä jotain shoppailla kaupan läpi kulkiessa lähtöportille, mutta olisin halunnut vieläkin enemmän. Olin asennoitunut, että kentällä voin vielä shoppailla, koska niitä tavaroita ei tarvisi enää tunkea matkalaukkuun :D 

Lentokoneessa meillä kävi Veepeen kanssa hyvä mäihä, viereinen paikkamme oli vapaa ja saimme levittäytyä noille kolmelle paikalle. Oli huomattavasti mukavampaa matkustaa, kun sai vähän jalkoja nostettua viereiselle istuimelle. Tämä lento ei tuntunut menevän ihan yhtä leppoisasti ja nopeasti kuin menomatka, koska olin edellisen yön nukkunut hyvin ja uni ei maistunut enää samaan tapaan kuin Las Palmasiin matkatessa. Joka tapauksessa joskus se kone kuitenkin tulee alas ja meidän onneksemme se tuli alas Helsinki-Vantaan lentokentän kohdalla, jossa olimme ennen kahdeksaa illalla. Kentältä menimme Lentoparkkiin hakemaan autoa ja matka Seinäjoelle alkoi. Puoli kolmelta yöllä olimme lopulta kotipihassa istumalihakset koetuksella pitkästä matkustamisesta.

Loppuun voisin todeta, että tykästyin Las Palmasiin, siellä oli kivat ilmat parista pilvisestä päivästä huolimatta (eivätkä nekään päivät olleet kuin puoleen päivään saakka pilvisiä sitten lopulta) ja ranta oli kiva, shoppailumahdollisuudet ovat tosi hyvät ja ne ovat edullisia, kun osaa vain suunnata oikeaan paikkaan, ruoka oli myös ihan hyvää (kävimme kyllä yhdessä paikassa, jossa se ei ollut hyvää, mutta oli oma vika, kun olimme tuossa kohtaa liian nälkäisiä) ja ihmiset ystävällisiä (pääosin, koska poikkeuksiakin löytyi.)
Mulla saattoi olla kyllä hiukan negatiiviset ennakko-odotukset Las Palmasista. Ajattelin sen olevan turistirysä suomalaisille junteille, mutta menkää itse toteamaan, että ei se ole sitä ja varsinkaan silloin, kun ei mene niihin suomalaisiin ravintoloihin ja baareihin. Enemmän sitä suomalaista turistia painui Playa del Inglesiin ja vastaaviin etelämpiin kohteisiin. Meidän hotellissakaan ei ollut yhtään suomalaista lisäksemme.

Kommentit

Tallinnan hotellimatkat - Ikaalisten Matkatoimisto

Suositut tekstit