Vilna odottaa!

Tuli sitten varattua matka toukokuulle Vilnaan. Tuttuun tapaan matkakaveriksi lähtee mamma, kun ei meidän Veepeellä ole edes mahdollisuus lähteä tuolloin, joten saa jäädä koiravahdiksi sitten kotiin!

Matkan varasimme Ikaalisten matkatoimiston kautta. Lähdemme matkaan 4.5. ja lähdemme Helsingistä Länsisatamasta Baltic Queen laivalla kohti Tallinnaa, jossa olemme jo illalla, mutta laivasta poistumme vasta aamulla kahdeksan aikoihin. Satamassa meitä odottaa bussi, joka ottaa suunnaksi Liettuan pääkaupungin, 530 000 asukkaan Vilnan. Voi olla aika raskas istuminen, kun ylitämme kaksi rajaa ja kilometrejäkin tulee noin 600. Onneksi olemme lahjakkaita bussissa nukkujia, varsinkin minä! Bussin hurinassa on jotakin hyvin rauhoittavaa ja kyllä silmä painuu varmasti kiinni jo ennen Tallinnasta poistumista.
  Illalla olemme perillä Vilnassa. Ikaalisten matkatoimistolla oli tarjota useampaa hotellia vaihtoehdoksi, mutta päädyimme kolmen tähden Central Vilnius hotelliin sijaintinsa vuoksi.

Vilnassa meillä on mahdollisuus tehdä retki Trakaihin, käydä kiertoajelulla ja -kävelyllä, päästä shoppailemaan isoon ostoskeskukseen tai viettää itsenäisesti aikaansa. Kolmen yön jälkeen suuntaamme takaisin Suomeen. Toivottavasti näemme paljon mielenkiintoisia kohteita ja nautimme matkastamme! Tulen sitten kertomaan kuinka meidän matkan kävi.

Kuvat on kopioitu netin syövereistä.

Kommentit

Suositut tekstit