Vilna 4.-8.5.2016 osa 1

Otin itseäni näin aikaisena aamuna niskasta kiinni, jotta saisin jaettua teillekin matkakertomustani. Muutama innokas kysellytkin jo milloin blogista saa lukea reissustamme. No hyvät herrat ja naiset, nyt saa!

Keskiviikko alkoi aurinkoisena ja aikaisin, ainakin omalla kohdallani, koska olin tuttuun tapaani jättänyt pakkaamisen viime hetkille. Vielä loppupakkailuja tehdessäni vähän naureskellen äitille sanoin, että pitäisiköhän ottaa kesämekko mukaan, ja kuulkaa olisi pitänyt vaan ottaa mukaan! Minä nimittäin pakkasin pitkälti vain pitkähihaisia mukaan, kun luulin varmaankin lähteväni Siperiaan.
Taksi tuli hakemaan meitä hieman ennen kymmentä ja niin ajelimme kohti rautatieasemaa, josta kerkisimme vielä hyvin hakea patongit ja syödäkin ne ennen junan saapumista. Olin varannut meille junasta työskentelyhytin ja se oli kiva valinta, koska saimme siellä olla kahden äitin kanssa. Me suomalaiset olemme innokkaita haukkumaan VR:ää, mutta nyt joudun kyllä kehumaan, konduktööri oli ihan huippuystävällinen, hän tuli kyselemään minne olemme matkalla ja millä sinne matkustamme ja oli hyvin kiinnostunut matkastamme, vielä Helsinkiin tultuammekin hän toivotti hyvää matkaa.


Äitee <3
Matka meni nopeasti ja pian huomattiin, että Helsinki häämöttää! Helsingissä kävimme pikaiseen mäkkärissä syömässä ja sitten lähdimme raitsikalla Länsiterminaaliin, jossa olimme kyllä aivan liian aikaisin. Oli aika surullista katsottavaa, kun jotkut olivat juoneet itsensä siihen kuntoon Tallinnan päässä, että Suomessa ei sitten enää pysytty hereillä tai pystyssä.

Huomatkaa tuo ruma pissaava patsas :D
Meidän laivamatka Baltic Queenilla meni aika rauhallisesti, olihan meillä aikainen herätys aamulla odottamassa. Laivalla näimme paljon tuttujakin, koska yhtäaikaa oli PartyLiten meidän linjan risteily, vähän jäi harmittamaan, että menivät päällekäin, mutta aina ei voi voittaa.

Huomenna viimeistään lupaan jatkotarinaa tälle reissulle :)

Kommentit

Suositut tekstit