Äiti ja minä Helsingissä

Johan sitä kerkisi pari viikkoa ollakin jo kotikulmilla, kun taas laitettiin kimpsua ja kampsua kasaan. Määränpäänä oli tällä erää Helsinki ja matkaseurana äiti. Äitin kanssa ollaan innokkaita askartelijoita, tai oikeastaan äiti on, minä olen vain innokas askartelemaan kalenteria. Tähän harrastukseen liittyen olin kuullut uudesta Helsingissä järjestettävästä käsityötapahtumasta, Kässäfestarista. Mielenkiinnosta (ja vähän työnikin vuoksi) halusin lähteä katsomaan millainen tapahtuma on kyseessä. Matkaseuralaisen valintakaan ei ollut vaikeaa, koska a. äitiä kiinnostaa ja b. äiti on aina valmis lähtemään mihin tahansa. 

Torstaina päivällä kävin tekemässä töissä puolikkaan työpäivän ja sen jälkeen lähdimme junalla Helsinkiin.



Olin varannut meille huoneen Solo Sokos Hotel Tornista, koska sen mainio sijainti lähellä rautatieasemaa ja ostosmahdollisuuksia houkutteli. Hotelli Torni on avattu jo vuonna 1931 ja on yksi Helsingin vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista hotelleista.






Meillä oli hieno tilaisuus yöpyä hotellin Jugend-sviitissä, jossa oli superleveä vuode, kauniit korkeat huoneet ja ihanan ylellinen kylpyhuone. Puitteet olisi ollut romanttiselle reissulle, mutta ehkä vähän väärä seura tähän tarkoitukseen. Loistavasti meni kyllä näinkin!

Helsingissä olimme alkuillasta, joten mitään isompaa tekemistä ei voinut suunnitella. Meille riitti shoppailu viereisessä Forum-kauppakeskuksessa. 


Kerkisimme käydä vähän jotain shoppailemassa ennen kuin kaupat sulkeutuivat. Ostoksien päälle kävimme vielä nauttimassa leivokset kahvin kera Espresso Housessa. Meillä on äitin kanssa tapana ostaa kaksi erilaista leivosta ja syödään ne sitten puoliksi, pääsee kerralla maistelemaan useampaa, kätevää! Herkullisen näköinen kakku ja cookie eivät kuitenkaan olleet niin hyviä miltä näyttivät, mutta onneksi kahvi oli hyvää.

Palattuamme hotellille, hetken istuskelimme huoneessamme ja pohdimme maailman menoa. Vielä ennen nukkumaan menemistä lähdimme hotellin yläkerroksiin ihastelemaan näkymiä Helsingin kattojen ylle.



Oli mukava nähdä Helsinki tästä perspektiivistä ja miettiä, että mikä on missäkin ja mikä torni on minkäkin rakennuksen. Hetki istuttiin ja ihmeteltiin Helsinkiä. Tässä kerroksessa riitti vilskettä, kun moni muukin oli innokas näkemään Helsingin yläilmoista.
Olisimme varmasti viihtyneet pidempäänkin katselemassa Helsinkiä ellei muutama parikymppinen "älykkö" olisi ollut pilaamassa fiilistä. Näköalakerroksessa istui nämä tulevaisuuden toivot keskustelemassa politiikasta ja opiskeluistaan. Sekunnin verran he vaikuttivat ihan fiksuilta, kunnes eräs näistä avasi suunsa ja alkoi päästellä mielipiteitään kuinka Länsi-Suomessa ei ole mitään muuta hyvää kuin että Ruotsi on lähellä ja siellä puhutaan ruotsia, tai että Rovaniemi sijaitsee Itä-Suomessa ja vanhat muorit valittavat turhaan pienistä eläkkeistään, miksi eivät tehneet töitä enempää... Siinä mukavasti verenpaineet nousi, joten oli parempi lähteä omaan huoneeseen odottamaan Nukkumatin saapumista.

Perjantai aamuun oli mukava herätä tästä valtavan kokoisesta sängystä hyvin nukkuneena. Hyvin nukkuminen on nykyään luksusta, kun minä, entinen maailman paras nukkuja, olen saanut riesaksi jonkun kroonisen unettomuuden. 
Aamuvalmistelujen jälkeen lähdimme aamiaiselle, mikä on usein yksi parhaista asioista hotellissa yövyttäessä.




Aamiaisella oli hyvin rauhallista, mikä oli sinänsä erikoinen juttu hotellin ollessa täyteen buukattu. Rauhallisuus oli kuitenkin hienoa, koska hälinä ja rauhattomuus aamiaisella ei ole omaan mieleeni. Aamupalalla oli vielä ripaus luksusta, kun suoraan pöytään tarjoiltiin kahvi ja tee. Tämän hotellin aamupalasta minulla ei ole ainakaan mitään negatiivista sanottavaa, tarjontaa oli riittävästi ja maut olivat kohdillaan. Aamupala kertoo paljon hotellin tasosta, niin myös täällä.

Huoneeseen palatessa oli pikaisesti räpsästävä muutama kuva hotellista, sen kauniista rappukäytävästä, alakerran pubista ja art deco tyylisestä hotellin käytävästä.




Meillä oli hetki vielä aikaa pötkötellä huoneessa ennen kuin oli aika jatkaa matkaa Kässäfestareille. Olisin viihtynyt tässä hotellissa ja huoneessa pidempäänkin kuin yhden yön, mutta tämän rouvan pelimerkit ei olisi riittäneet kovin pitkään visiittiin jugend-sviitissä.

Kässäfestarit järjestettiin ensimmäistä kertaa Kaapelitehtaalla, ja tapahtuma oli avoinna perjantaina ja lauantaina klo 12-20. Itseä hieman ihmetytti näin myöhäinen aloitus... mutta ehkä täällä etelässä sitten eletään eri rytmissä, mene ja tiedä :D
Kaapelitehtaalle menimme taksilla, koska Helsinki ei ole niin tuttua seutua ja taksilla varmasti päätyy oikeaan paikkaan tällainen maalainenkin.

Kässäfestareilla

Miniatyyrimaailmaa

Molla Millsin ja Lankavan yhteistyötä

Kässäfestareilla kiersimme katsomassa osastot, lähinnä meitä kiinnostavat paperiaskarteluun liittyvät ja löytyi sieltä myös aivan helmi paperiaskarteluteeman ulkopuolelta, nimittäin Kenkämaakari Aleksi Lydman! Kannattaa käydä tutustumassa Aleksi Lydmanin tuotoksiin, nimestä huolimatta muutakin on tarjolla kuin kenkiä. Löysin Kenkämaakarilta Veepeen ja mun tulevalle mökille kivoja juttuja, kuten leikkuulaudan, jota en varmasti malta koskaan käyttää.
Kettu leikkuulauta
 Kässäfestarit tapahtumana oli ihan ok, mutta ehkä kuitenkaan en toistamiseen Seinäjoelta saakka lähtisi tapahtuman pienuuden vuoksi vaikka paikalla olikin todella hyvin kokoon nähden minua kiinnostavia näytteilleasettajia. Toivotaan, että tapahtuma olisi ensi vuonna isompi, uskon että siinä tapauksessa haluaisin lähteä uudelleen.

Nopeasti meni perjantai ja pian se kello näyttikin puoli seitsemää ja meidän junan lähtöaikaa.
Semmoinen reissu tällä kertaa!



Kommentit

Tallinnan hotellimatkat - Ikaalisten Matkatoimisto

Suositut tekstit