Bulgaria ja Unkari 2012

Aiemmassa postauksessa muisteltiin Tukholman ja Riian matkaa, nyt on vuorossa saman vuoden viimeiset matkat, eli Bulgaria ja Unkari!

Bulgarian Sunny Beachille varasimme matkat jo hyvissä ajoin Tjäreborgilta, taisi olla matkamessujen aika ja jokainen sai tuntuvan alennuksen matkastaan. Hotelliksi valittiin Hotel Alba sijaintinsa ja tasonsa vuoksi.

Näkymä Veepeen ja mun partsilta.
Ensinnäkin matkaa varatessa koko Sunny beach vähän epäilytti, koska silloin kuvittelin paikan olevan täynnä ryyppääviä ja metelöiviä, halvan kaljan perässä olevia tapauksia. No, olihan näitäkin siellä. Varsinkin lentokoneessa, mutta onneksi muuten emme kohdanneet tällaista porukkaa juurikaan. Hotellin sijainti oli kyllä mitä mainioin, minijunat lähtivät hotellimme edestä, josta pääsi kätevästi kauemmaksi rannalle, joka oli puhtaampi ja samoin Nessebariin oli helppo mennä tästä. Ja minijunien lisäksi olimme Kukkaiskadun varrella (pääkatu), joten shoppailtavaakin löytyi. Shoppailtava oli kyllä pääasiassa feikkituotteita :D Mulla nimittäin hajosi heti ekana päivänä aurinkolasit ja pakko oli jotkut saada. Kovasti ne aitona myi mulle Diorin lasit 5 eurolla! Sellaisia feikkejä en kehdannut enää Suomeen tuoda, vaan ne jäi hotellin pöydälle. Sunny Beachilla oli vaikeaa, lähes mahdotonta löytää vaatteita, laukkuja tms. joka ei olisi ollut kopio jostain kalliista merkistä. Ostokseni jäivät tästä syystä aika vähälle, en halua ostaa piraatteja.

Ensimmäisessä kuvassa oli näkymä Veepeen ja mun partsilta. Ei ollut äitillä ja pikkusiskolla ihan yhtä seesteinen ja rauhallisen näköinen näkymä. Huonompi uninen ei olisi heidän huoneessaan nukkunut! Tuo Kukkaiskatu on täynnä baareja, ravintoloita ja kauppoja. Hiljaista kadulla oli ainoastaan aamulla seitsemän aikaan.

Meidän viikko Bulgariassa meni nopeasti ja leppoisasti, päivisin aurinkoa ja uintia. Iltaisin tuli lähdettyä käppäilemään kadulle ja ihmettelemään maailman menoa. Monena iltana myös istuttiin partsilla nauramassa mun ilmeilyille :D Ei tuolla juurikaan nähtävää ole, koettavaa sitäkin enemmän, erilaisista simulaattoreista pienen apinan silittelyyn. Ainoa nähtävyys oli jonkin matkan päässä oleva antiikinaikainen kaupunki Nessebar, jossa oli paljon kirkkoja, paljon osteltavaa ja paljon turisteja!

Nessebarista kirkon seinää.
Vaikka rakastankin kaupunkilomia ja nähtävyyksiä, rakastan vähintäänkin yhtä paljon aurinkoa, merta ja hiekkarantoja!


Me olimme matkassa elo-syyskuun vaihteessa ja ilmat helli meitä vielä hyvin! Päivisin noin 28 astetta, illat oli jo hieman viileämpiä. Matkan ajankohta osui myös nappiin siinä mielessä, että pahin turistikausi alkoi olla jo lopuillaan ja missään ei ollut liikaa ihmisiä. Myös nämä ryyppäämään ja rellestämään lähtevät tapaukset olivat palanneet jo kotimaihinsa koulun ja työn pariin.

Matkan jälkeen tuli todettua, että uudelleenkin voisin mennä. Kaikki oli tosi edullista meille suomalaisille, lämmintä riitti ja meillä oli hauskaa!

Palattuamme Bulgariasta, kesti varmaan viikko, kun tilasin jo uutta matkaa. Se on jännä, että kun kerran matkakuumeen saa, siitä ei eroon pääse! Päätimme lähteä joulun aikoihin jonnekin kaupunkilomalle ja aika nopeasti nähtävyyksien takia valinnaksi päätyi Unkari ja Budapest. Ei muuta kuin soitto äitille, että lähteekö Veepeen ja mun kanssa mukaan ja tuttuun tapaan puhelimen toisessa päässä ei mietitty yhtään vastausta! Varasin lennot Matkapörssiltä ja huoneen Booking.comista. Hotelliksi valikoitui Regency Suites Hotel Budapest.

Joulupäivänä, päivää ennen lentomme lähtöä, pakkasimme tavaroita ja yhtäkkiä Veepee ilmoittaa, että hänen passiaan ei löydy mistään! Siinä illalla epätoivoisina etsimme passia 3 tuntia ja sitä ei löytynyt. Alkoi jo pieni paniikki iskemään, että mitäs nyt tehdään?! Lentomme lähti siihen aikaan, että pikapassia ei olisi ollut mahdollista kentältä saada. Itkua tihrustaen siinä yhtäkkiä mieleeni muistui, että onhan Veepeellä sentään henkilökortti ja sillä EHKÄ saisi matkustaa Unkariin. Äkkiä netistä tarkastamaan asia ja voi sitä onnen määrää, kun näytöllä luki Unkarin olevan yksi niistä maista johon saa matkustaa henkilökortilla! P.s. Veepeen passia ei ole vieläkään löytynyt!

Unkarin parlamenttitalo.
Budapestissä oli niin paljon nähtävää, että muutama päivä siellä oli vain pintaraapaisu! Kerkisimme kuitenkin käydä parilla kiertoajelulla, yksi oli muuten ihan huippu! Se oli sellainen bussi, joka ajoi kiertoajelun päätteeksi Tonavaan. Siis ihan tarkoituksella!

Jokiajelu bussi
Tonava
 Hotellimme sijaitsi keskustassa, metroaseman vieressä ja lähellä nähtävyyksiä. Jokainen hotellihuone oli parvekkeellinen sviitti. En nyt ehkä sanoisi tätä huonetta tasokkaaksi sviitiksi, mutta kelpo huone se kuitenkin oli! Ainoa miinus täytyy antaa järjettömän kovasta sängystä ja kaikki kadun metelit kantautui huoneeseen.

Yksi mahtava nähtävyys oli Pyhän Tapanin kirkko.


Erittäin kaunis kirkko, suosittelen käymään! Tuon kirkon vieressä oli joulutori, joka oli ihana! Siellä maistoin mielettömän hyvää gulassia tuoreen leivän sisällä! Maisteltavaa ja ruokaa oli tarjolla yllinkyllin.

 Yksi kohteistamme oli kauppahalli, jossa sitä ruokaa vasta tarjolla olikin! Lisäksi yläkerrassa oli paljon pieniä kauppoja, josta sai paikallisia tuotteita. Ainoa harmillinen juttu oli liika väkimäärä. Yläkerrassa liikkuminen oli välillä mahdotonta.

Varmasti tunnetuimpia Budapestin nähtävyyksiä on Sankarien aukio, jossa Veepee piti meille pitkän luennon patsaita esittävistä hamoista. Pronssipatsaat esittävät neljäätoista Unkarin kuningasta ja kansallista johtajaa.

Sankarien aukio.
 Viimeisenä iltana päätimme käydä syömässä Sir Lancelot -nimisessä ravintolassa, Facebookissa kaveri vinkkasi tätä paikkaa ja iso kiitos siitä! Sir Lancelot oli hieno paikka keskiaikaisella teemallaan. Ruoka oli todella hyvää ja täyttävää. Hinta oli korkeahko paikalliseen hintatasoon nähden, mutta joka forintin arvoinen. Suosittelen pöytävarausta, koska paikka on suosittu.

Viimein tuli aika lähteä kotiin ja kuljetusta kentälle odottaessa kävimme piipahtamassa kahvilla hotellin vastapäätä olevassa kahvilassa.Paljon muutakin kerkisimme nähdä ja kokea, mutta päällimmäisenä jäi kyllä ruoka mieleen :D Se oli erityisen hyvää, varsinkin jos tykkää valkosipulista ja paprikasta, sitä oli lähes joka ruoassa.

Budapestissä on todella paljon nähtävyyksiä, kerkisimme nähdä vain murto-osan. Esimerkiksi yhdessäkään kylpylässä emme ehtineet käydä, vaikka Budapest onkin tunnettu kylpylöistään kuumine lähteineen. Samoin linna jäi meillä kiertämättä ja monet monet muut paikat. Aikaa oli vain liian vähän, joskus täytyy palata takaisin!
Kommentit

  1. Upeita kuvia! Itse rakastuin kerrasta Budapestiin ja Unkari kiinnostaa muutenkin; mutta eipä ole sitten tullut lähdettyä uudemman kerran sinne. Hyvä, että tulee näitä muistutuksia vaikka näin blogien kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Budapest on kyllä vahvasti listalla: Päästävä uudelleen! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit