Muistoja vuodelta 2012

"Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee" mutta annettakoon anteeksi tällä kertaa, vai mitä?

Kun olimme kotiutuneet mamman kanssa keski-euroopan reissulta, aloimme hyvin nopeasti katsella seuraavaa lomakohdetta. Päädyimme valitsemaan Latvian ja sen pääkaupungin, Riian.

Latviaan teimme äitin, pikkusiskon ja miehen kanssa pidennetyn viikonloppureissun toukokuun loppupuolella. Itse buukkasimme lennot, hotellit, kuljetukset jne.

Yövyimme vanhassakaupungissa, aivan Mustapäiden talon takana. Hotellimme oli Garden Palace Hotel, joka oli hyvä hinta-laatusuhteeltaan ja aivan erinomaisella paikalla.

Huoneet oli melko pieniä, mutta mahtui sinne hyvin tällainen pulskempikin kaveri! :D (Veepee on peiton toisella puolen, Pauliina toisella ja minä keskellä. Kai meillä oli vaan hauskaa!)

Kävimme tutustumassa mm. Pietarin kirkkoon ja menimme torniin ihailemaan maisemia. Äiti oli kuolla pelosta! Ja olihan se aika korkealla.

Taustalla näkyy mm. Stalinin hammas, eli Latvian tiedeakatemia, Zeppelin kauppahallit ja korkeimpana kauempana taustalla näkyy Riian radio- ja tv-torni, joka on muuten euroopan kolmanneksi korkein rakennus heti Ostankinon ja Kiovan televisiotornien jälkeen.

Tältä Pietarinkirkko näytti sisältä. Kaunis ja korkea.

Ja koska jostain syystä kirkot ovat erityisen mielenkiintoisia rakennuksia, niin kävimme myös ortodoksisessa katedraalissa, jossa joku mummeli jopa vähän kävi siunaamassa mua :D Harmi kun täällä ei saanut kuvata, oli nimittäin näkemisen arvoinen paikka!

Katedraalin kanssa samalla kadulla sijaitsi myös vapaudenpatsas. Se rakennettiin vapaustaistelussa menehtyneiden muistoksi. Nykyään sitä pidetään Latvian valtion, kansan yhtenäisyyden , itsenäisyyden ja vapauden symbolina.


Vanhankaupungin reunalta alkaa ihastuttava suuri puisto jokineen ja lemmensiltoineen. Tuossa sillassa oli aivan järjetön määrä lukkoja ja tulipa sieltä bongattua hyvin monta suomalaistakin nimeä.
Riika on hyvin kahtiajakoinen, toisaalla on kaunista ja hyvin hoidettua ja sitten taas jotain muuta. Tämä tuskin jää lopullisesti tällaiseksi, vaan siihen rakennetaan jotain.
Ja siinä komeilee Kissatalo! Nimensä se on saanut kahdesta mustasta kissasta talon katolla. Tarina kertoo, että talon rakennuttanut kauppias olisi suuttunut siitä, ettei häntä huolittu jäseneksi Suureen kiltaan, jonka talo on kadun toisella puolella. Kostoksi hän olisi laittanut nämä kissat pyllistämään kohti kiltataloa. Kuitenkin hän pääsi myöhemmin kiltan jäseneksi ja kissat ovat kuulemma käännetty pyllistelemään toiseen suuntaan.

Muutaman viikon päästä tästä reissusta kävimme pikaisesti pyörähtämässä siskon, hänen miehensä ja Veepeen kanssa Tukholmassa.Tämä oli vain tällainen pikapyrähdys, olimme nimittäin laivalla Helsinki-Tukholma-Helsinki ja meille jäi hieman aikaa käydä piipahtamassa Tukholmassakin. Harmi kun tuo päivä oli todella sateinen ja vettä tuli kuin Esterin... Juuri sieltä.

Tuosta laivamatkasta voisin kertoa sen verran, että se oli jopa koominen kaikessa kauheudessaan; Lähdimme seilaamaan joko Silja Symphonylla tai Serenadella, en muista enää kumpi oli kyseessä, mutta meidän osalta oikeastaan mikään ei mennyt putkeen. Ensinnäkin olimme myöhästyä laivasta, koska koko Helsingin parkkipaikat tuntuivat olevan varattuna ja olimmekin viimeiset, jotka astuivat laivaan. Ja kun kaikki alkaa huonosti, tulee se yleensä jatkumaankin huonosti... Hytissämme oli 28 astetta lämmintä koko ajan ja ilmastointi ei toiminut, hikoilimme kuin pienet siat. Vessan lattiakaivo ei vetänyt, vaan meillä oli oma pieni uima-allas vessassa. Ilmastointiputkikin taisi jossain vaiheessa tipahtaa Veepeetä päähän ja kaiken tämän lisäksi huomasimme, että laiva on todella kallis ja ruokailuvaihtoehdot surkeaakin surkeampia. Ja jottei mikään muukaan olisi hyvin, niin saimme erityisen surkeaa palvelua koko risteilyn ajan. Infossa ei kukaan osannut sanoa mitään mihinkään, meitä rahastettiin väärin, Guessin laukkua ostaessa myyjä oli supertympeä jne. Ja arvatkaa mitä?! Tein tästä kaikesta valituksen ja sain lohdutuksena uuden risteilyn samalle paatille :D Kiitos, mutta ei kiitos. Jäi käyttämättä. Nyt pari vuotta myöhemmin, olisin valmis kokeilemaan uudelleen samaa risteilyä. Ehkä se olisikin tällä kertaa superhyvä ja viime kerralla meille vain sattui superhuono tuuri!

Ja jottei tästä postauksesta tule järisyttävän pitkä, niin muistellaan vuotta 2012 tällä viikolla myöhemmin lisää Bulgarian ja Unkarin osalta.

Kommentit

Suositut tekstit