Häämatka Kreetalle 2013

Kun ollaan nyt muisteltu vanhoja, niin vanhojen muistelun viimeinen osa tulee tässä:

Elokuussa tasan viikko häiden jälkeen istuttiin aamuviideltä Helsinki-Vantaan kentällä väsyneinä, onnellisina ja odottavaisina. Thomas Cookin siivin lennettiin Kreetalle muutamassa tunnissa ja siellä meitä odotti hyvin epätyypillinen Kreetan kesäsää, nimittäin taivas oli harmaana ja uhkaavasti näytti vesisateen olevan lähellä. Oppaamme kertoikin, että paikalliset kovasti odottavat vesisadetta, koska kolmeen kuukauteen ei ollut satanut piskoakaan. Ja kyllähän se siellä näkyi, joka paikassa oli todella kuivan ja pölyisen näköistä. Kuitenkin Haniasta päästyämme pieneen Kolimbarin kylään ja hotellimme Avra Imperialin eteen, oli pilvet väistyneet tieltä ja aurinko porotti taivaan täydeltä. Heti hotellin respassa oli selvää, että tasokas hotelli on kyseessä. Tuossa vaiheessa emme vielä tienneet kuinka isosta hotellista on kyse, mutta selvisipähän sekin kun pikkolo tuli hakemaan meitä golf-kärryn kanssa :D Huoneeseen mentyä joutui hetken katsella ympärilleen, silkasta onnellisuudesta. Tjäreborgin sivuilla huoneet eivät olleet näyttäneet läheskään yhtä hienoilta mitä livenä. Onnellisuutta lisäsi vain parvekkeella oleva oma uima-altaamme, joka olikin koko viikon hyvin kovassa käytössä. Tiedättekö mitä luksusta on pulahtaa pitkän päivän päätteeksi hikisenä ja väsyneenä omaan altaaseen? Minä haluan kotiini myös tuollaisen!


Ensimmäinen päivämme menikin pitkälti tuolla altaassa lilluen ja aikaisin illasta nukahdimmekin jo.

Seuraavana aamuna saimme kokea jälleen kerran yllätyksen, hotellin aamupalavalikoima oli valtava! Pelkkiä erilaisia leipiä oli valehtelematta 20 eri sorttia, leivonnaisiakin vähintään kymmentä. Ja harvoin on aamupalalle saateltu omaan nimettyyn pöytään. Prinsessaolo oli kyllä :D
Aamupalan jälkeen vetäydyimme vielä hetkeksi huoneeseen odottamaan, että autonvuokrauksesta tuotaisiin avaimet meille. Olimme vuokranneet  sunnuntaista tiistaihin auton käyttöömme ja kovasti olimme tehneet suunnitelmia menemisistämme.
Kun vihdoin saimme automme, hyppäsimme heti autoon ja suunnaksi otimme "Kreetan Malediivit" eli Elafonissin. Matkamme alkoi hieman koomisesti, koska mäkilähtö ei meinannut heti ottaa onnistuakseen uuden auton ja liukkaan asfaltin takia. Kreetallahan asfaltissa ei juurikaan ole kiveä ja siksi tiet ovat hyvin liukkaita.
Reilun tunnin ajelimme Elafonissiin ja se oli kaiken arvoista!
Kuva otettu netistä, koska sopivaa kuvaa ei omalta koneelta löytynyt.
Auringonottajia tuolta sitten löytyikin ihan kiitettävät määrät, ei meille enää riittänyt aurinkotuolit, joten levitimme pyyhkeemme rannalle ja se sai riittää meille. Nautimme suunnattomasti tuosta paikasta aina siihen saakka, kunnes alkoi tuulemaan vähän enemmän ja tuuli alkoi pyörittämään hiekkaa. Suosittelen välttämään kyseistä paikkaa tuulisena päivänä, koska se hiekka pisteli ihoa ja sitä oli silmat, suu ja korvat täynnä.
Ajelimme takaisin Kolimbariin merenrantaa pitkin, maisemat oli uskomattomat. Välillä kyllä sai istua pelosta jäykkänä, kun ajeltiin kapeita serpentiiniteitä vuoristossa. Lisäksi mua pelotti ne isot kivet joita tipahteli aina silloin tällöin kallionseinämää pitkin.

Taustalla Elafonissi.
Seuraavana päivänä suuntasimme autolla Georgioupolisiin ihan sattumalta. Sieltä löysimme sopivan rannan ja päätimme jäädä siihen. Rantatuolit oli muuten yllättävän halpoja, hintaa oli 4 euroa kahdelle tuolille, yhdelle varjolle ja siihen vielä sisältyi kummallekin juomat.

Georgioupolisista.

Veepeen rakkaudentunnustus.
Kun koetti päivä milloin meidän olisi pitänyt luopua autosta, päätimme kysyä autoa koko loppuajaksi vuokralle. Olimme sillä käyneet monissa paikoissa johon emme olisi muuten päässeet ja halusimme nähdä vielä lisääkin ympäristöä. Emme esimerkiksi kertaakaan olleet samalla rannalla, vaan joka päivä oli uusi ranta ja uudet ruokapaikat ja nähtävyydet. Onneksi saimme pitää loppuviikon automme, vaikka hintaa tuolle tuli melko paljon.
Jotkut pelottelivat hirveästi meitä liikenteestä ja ajokulttuurista, mutta ei meillä ollut mitään ongelmaa. Kun ajoi hitaampaa kun muut, siirtyi vain tien sivuun ja muut pääsivät nätisti ohi. Sitä paitsi automme oli aika koominen tapaus, se meni alamäkeen 130, mutta ylämäkeen 30. Eli aina alamäkeen mentyämme ohittelimme muut ja sitten taas nämä samat ohittivat meidät ylämäessä :D Suosittelen vuokraamaan auton Kreetalla!

Taustalla hurja valkoinen menopelimme hotellin edessä.
Omaa silmää nämä ainakin miellyttivät.

Viikko vierähti todella nopeaa ja pian olimmekin jo matkalla kohti Suomea! Näin puolitoista vuotta myöhemmin matkasta, en tiedä oikein sanoa juuta tai jaata Kreetaan. Ravintoloiden hintataso ainakin yllätti, lähes Suomen hinnoissa oltiin. Ruoka ei myöskään ollut mieleeni, koska en pidä oliiviöljystä ja KAIKKI oli uitettu siinä. Kuitenkin mieleen jäi kivat rannat, lämpö, ihana hotellihuoneemme, ystävälliset ihmiset ja ennenkaikkea mieleen jäi ihana ja onnellinen häämatka <3

Tässä teille vielä loppukevennys. Törmäsin omassa uima-altaassa eksoottiseen kalalajiin.
Varvassyöjäkala.

Kommentit

Suositut tekstit